Lema 2024-2025

 

Aquest curs celebrem el 175 aniversari de la fundació de la Congregació de les Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor (17 març de 1850) i l’obertura de la primera escola MDP a Ripoll (27 maig de 1850).

L’Amor és qui va moure aquest inici, qui ens ha portat fins aquí i qui ens continua empenyent. “Deixeu que els infants vinguin a mi” (Mt 19-14) és l’impuls evangèlic que el Pare Tous ens transmet amb la seva obra pedagògica. La nostra tasca diària és acompanyar els infants i joves en aquest camí d’aprofundiment espiritual i humà on l’amor és el centre. 


El Pare Tous ens convida que regni entre nosaltres la unió, la pau i l’amor (Cf. J.T. Circular 1864).  D'aquesta manera, en estimar creem un nosaltres, creem la família, la comunitat on l’Amor continua creixent. Perquè l’amor creix a través de l’amor (cf. DCE 18).

Així mateix, Maria, Mare de Déu, és l’exemple que ens inspira a educar amb amor de mare: un amor desinteressat, constant, esperançat i alegre que volem transmetre a tota la comunitat.

En celebrar aquests 175 anys desitgem que l'Amor continuï essent el motor que ens impulsi cap al futur, per això proposem pel curs 2024-2025  el lema



 Estimar ens mou, 175 anys!

 

Del Caràcter Propi


Les Escoles Mare del Diví Pastor 

1.1   Són escoles al servei del poble pel clima educatiu que creen i perquè acullen els

infants i joves de qualsevol país, cultura i classe social.

1.7 Són escoles evangelitzades i evangelitzadores, en les quals el desenvolupament personal és seguit amb respecte i on els membres de la Comunitat Educativa tenen ocasió de conèixer i estimar Jesucrist. Tanmateix, són respectuoses amb altres opcions religioses, tot valorant la dimensió transcendent de la persona.

2.2. Eduquem la seva dimensió social per tal que visquin en el món de forma responsable,

constructiva i compromesa.

2. 5. Afavorim la coherència entre la fe i el conjunt de sabers, valors i actituds dels creients, mitjançant l’educació en:

      2.5.1 La solidaritat i, a un nivell més profund, la fraternitat amb tots, veient-los com a fills de Déu i germans en Crist.

4.1 La Institució Titular, Germanes Caputxines de la Mare del Diví Pastor, és responsable de la definició i continuïtat d’aquells principis i criteris d’actuació que garanteixen la qualitat de l’educació cristiana que impartim.




Objectius del lema 



  1. Celebrar els 175 anys de la fundació de la Congregació de les G.G. Caputxines de la Mare del Diví Pastor i de la primera escola.

  1. Aprofundir en la pedagogia tousiana en tant que educadors MDP.

  1. Treballar els vincles que ens uneixen tot potenciant el tarannà acollidor de les nostres escoles a fi que, estimant, afavorim la pau i el bé.

  1. Oferir espais on sentir-nos estimats per Déu, enfortint així l’autoestima i l’acceptació d’un mateix per tal de  sortir cap enfora.

  1. Potenciar i enfortir gestos d’amor vers l’altre  treballant la solidaritat.

 



 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Lema 2023-2024