Lema 2023-2024

Castellà  Català



L’aigua és un bé comú però limitat, necessari per la vida, i no sempre se’n pot disposar ni tothom hi té accés. La preocupació per la justícia social i la cura dels més vulnerables és part integral de la nostra fe i missió educativa. En aquest sentit, és important treballar per ajudar el nostre alumnat a ser responsables. Tots hem d’actuar per garantir el dret a l'aigua, és una tasca urgent, per tant, és important que com escoles MDP treballem i actuem per protegir, conservar i compartir l'aigua per a les generacions futures.

Tampoc ens oblidem que l'aigua és signe essencial de moltes religions, i especialment pel cristianisme. És present en la Creació, en l’experiència del poble jueu al desert i en els sagraments de la vida de l’Església. És símbol de purificació, de benedicció i també de vida. Jesús és el primer a demanar aigua a la samaritana perquè si ens falta no som res i també el profeta Jeremies a l’Àntic Testament assenyala que ens perdem si ens allunyem de la font, la font de Vida (cf. Jr 2, 13), la que Jesús ofereix a la samaritana perquè mai més no tingui set.  Així mateix, doncs, considerem essencial que el nostre alumnat conegui i aprofundeixi aquestes fonts de sentit de l’aigua. 

Perquè només plens d’aquesta aigua de Vida serem capaços d'actuar per la justícia social a favor de l’aigua, per això proposem pel curs 23-24  el lema: 

L’aigua és font de Vida. Mulla’t!

Del Caràcter Propi


Segons el nostre caràcter propi, uns dels trets bàsics de la nostra acció educativa és procurar afavorir el creixement i la maduració de l’alumnat en totes les seves dimensions, entre d’altres,

  • Educant la seva dimensió social per tal que visquin en el món de forma responsable, constructiva i compromesa. (Caràcter Propi 2.2)


  • Fomentant el desenvolupament de la dimensió ètica i transcendent de la persona (Caràcter Propi 2.3)


  • Ensenyant la Religió Catòlica i pretenent la formació d’un alumnat conscient i responsable, a través d’un plantejament fonamentat i crític de la qüestió religiosa. (Caràcter Propi 2.4)


Objectius del lema 


Proposem treballar el lema des de tres de les competències específiques que fonamenten el treball pastoral de les nostres escoles: competències socialitzadora, cultural i personal. 


  1. Aprendre a valorar la importància de l’aigua per la vida a la terra

    1. Aprendre a mirar l’entorn per tal de prendre consciència  

    2. Ser responsables i actuar conseqüentment


  1. Conèixer i valorar el valor simbòlic de l’aigua 

    1. Simbolisme en el cristianisme 

    2. Simbolisme en d’altres religions


  1. Pouar el sentit propi de la vida.

    1. Descobrir els valors que ens fan sentir vius

    2. Potenciar l’experiència espiritual i la fe com a font de vida 


 

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Lema 2024-2025